اخبار مهم

ظرفیت‌های تأسیس نیروگاه‌های بادی در تاجیکستان برای شرکت‌های ایرانی

دولت تاجیکستان در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت انرژی بادی را به ۲ گیگاوات برساند و تخمین می‌زند که این کشور می‌تواند تا ۴.۴ گیگاوات ظرفیت باد میزبانی کند.

معاونت بین‌الملل اتاق ایران در گزارشی با عنوان «ایجاد نیروگاه‌های بادی توسط شرکت‌های ایرانی در تاجیکستان» به فرصت سرمایه‌گذاری شرکت‌های ایرانی در این کشور پرداخته است. در بخشی این گزارش آمده است: بر اساس اهداف و برنامه‌های اعلامی دولت تاجیکستان، پتانسیل انرژی بادی به‌عنوان یکی از حوزه‌های اولویت‌دار در نظر گرفته شده است. بر اساس تحلیل‌های اولیه، ظرفیت این منبع انرژی در این کشور ۱۹۲۶.۳۵ مگاوات برآورد می‌شود. ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان مطرح توربین‌های بادی می‌تواند برای ایجاد نیروگاه‌های بادی در تاجیکستان با هدف افزایش صادرات خدمات فنی و مهندسی و تأمین توربین‌ها از داخل برنامه‌ریزی و اقدام کنند.

در این گزارش آمده است: ظرفیت فعلی تولید انرژی بادی در تاجیکستان بسیار محدود است و عمدتاً به چند توربین کوچک محدود می‌شود. بر اساس گزارش‌ها، تنها ۹ توربین بادی با ظرفیت کل ۵.۱ کیلووات وجود دارد که سهم ناچیزی در تولید برق کشور دارد. با این حال، پتانسیل نیروی باد در تاجیکستان بالا محسوب می‌شود.

در ادامه این گزارش آمده است: تخمین‌ها نشان می‌دهد که پتانسیل فنی باد حدود ۱۵۵۵۷ مگاوات و پتانسیل اقتصادی آن ۴۴۸۵ مگاوات است. همچنین، تولید سالانه بالقوه باد بین ۳۰ تا ۱۰۰ میلیارد کیلووات ساعت تخمین زده می‌شود که می‌تواند با پتانسیل هیدروالکتریک رقابت کند. دولت تاجیکستان در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت انرژی بادی را به ۲ گیگاوات برساند و تخمین می‌زند که این کشور می‌تواند تا ۴.۴ گیگاوات ظرفیت باد میزبانی کند.

بر اساس این گزارش، اگرچه چین یکی از رقبای اصلی ایران در تأمین توربین‌ها خواهد بود اما با تکیه بر فرهنگ و زبان مشترک و کیفیت توربین‌های ایرانی می‌توان بررسی و اجرای این پروژه را دنبال کرد.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *