طرح طبقه‌بندی مشاغل مطالبه‌ای برای بهبود فضای کسب و کار در خوزستان


 نائب رییس دوم اتاق بازرگانی اهواز در جریان هفتاد و هشتمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی گفت: اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل همواره به عنوان یکی از چالش‌های مهم در حوزه کسب و کار خوزستان مطرح بوده که نیاز است با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط اصلاح و اجرا شود.

 به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اهواز، صفدر پیرمرادی در این خصوص اظهارکرد: ماده ۴۸ و ۴۹ قانون کار بر طبقه‌بندی مشاغل برای جلوگیری از بهره‌کشی از نیروی کار اشاره دارد و بر این اساس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف شده این طبقه‌بندی را مطابق استانداردها و عرف مشاغل کارگری تهیه کند.

 وی ادامه داد: منظور از طرح طبقه‌بندی مشاغل کارکنان مشمول قانون کار این است که کارکنان با رعایت شرایط احراز پیش‌بینی شده در شناسنامه شغلی از گروه، مزد شغل و مزد سنوات برخوردار شوند.

 نائب رییس دوم اتاق بازرگانی اهواز تصریح کرد: مشاغل ساده در این طرح ضریب یک و شغل‌ها با توجه به پیچیدگی و مهارت‌های مورد نیاز ضرایب بیشتری می‌گیرند علاوه بر آن هرچه سابقه فرد بیشتر شود، گروه شغلی او نیز بالاتر می‌رود.

 به گفته پیرمرادی، در مورد مزیت طرح طبقه‌بندی مشاغل می‌توان گفت پایین‌ترین حقوق در آن همان دستمزدی است که وزارت کار هر سال اعلام می‌کند و با اجرای آن دیگر در کارگاه‌ها به اکثر کارگران حداقل حقوق پرداخت نمی‌شود، بلکه آنها رتبه‌بندی می‌شوند و براساس رتبه، حقوق دریافت می‌کنند.

 وی با تاکید بر اینکه اجرایی نشدن یا درست اجرانشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل در خوزستان به ویژه برای شرکت‌های خدماتی مشکلاتی ایجاد کرده است ادامه داد: به همین منظور تاکنون چالش های مربوط به طبقه بندی مشاغل، چندین بار در نشست‌های شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی مطرح شده است.

 پیرمرادی اضافه کرد: امیدواریم بررسی دوباره این موضوع در  هفتاد و هشتمین نشست این شورا بتواند در رفع چالش های پیشرو هم برای کارفرمایان و هم برای قشر کارگر، نتایج مطلوبی را درپی داشته باشد.

 

صحن شورا 09:59:06 _ 02/11/29 22:30