شهلا عموری در نشست کارشناسی شورای گفت‌وگوی استان خوزستان


 

 


شهلا عموری در نشست کارشناسی شورای گفت‌وگوی استان خوزستان


تحقق شعار جهش تولید نیازمند قوانین شفاف و تسهیل‌کننده است

شهلا عموری، رئیس اتاق اهواز در نشست کارشناسی شورای گفت‌وگوی استان خوزستان:

یکی از الزامات تحقق جهش تولید را اجرای قوانین شفاف و تسهیل‌کننده و انعطاف‌پذیری بخشنامه‌های ابلاغی برای فعالیت‌های اقتصادی است تا امکان فعالیت هرچه بهتر برای بخش مولد اقتصاد فراهم شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اهواز ، عموری با تأکید بر ضرورت اصلاح و بازنگری برخی قوانین و بخشنامه‌های ابلاغی، گفت: شرایط موجود نیازمند قوانین شفاف و تسهیل‌کننده فعالیت‌های اقتصادی است تا در عمل نیز شاهد تحقق شعار جهش تولید در کشور باشیم.

رئیس اتاق اهواز در نشست کارشناسی شورای گفت‌وگوی استان خوزستان ادامه داد: اجرای قوانین و بخشنامه‌ها می‌بایست در کشور به شکل انعطاف‌پذیری صورت بگیرد تا امکان فعالیت هرچه بهتر بخش خصوصی فراهم شود.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خوزستان با تأکید بر اینکه فعالیت‌های اقتصادی باید همراه با مشوق‌های لازم باش، افزود: روحیه همکاری دستگاه‌های اجرایی با واحدهای تولیدی باید بیش‌ازپیش ارتقاء یابد تا فرصت‌های مناسب شغلی بیشتری در جامعه به وجود بیاید.

دلایل اجرایی نشدن مصوبات حمایت از بخش خصوصی در خوزستان بررسی می‌شود. رئیس مجمع نمایندگان مردم خوزستان در مجلس نیز با تأکید بر اینکه خروجی فعالیت دستگاه‌های اجرایی استان باید در راستای منفعت استان و حرکت چرخ تولید باشد، گفت: دلایل اجرایی نشدن مصوبات حمایتی از فعالیت‌های اقتصادی بخش خصوصی توسط این مجمع بررسی خواهد شد.

سید کریم حسینی با ابراز نگرانی از موانع پیش رو برای واحدهای تولیدی استان گفت: مدیران میانی باید از تفسیر خودسرانه بخشنامه و دستورالعمل‌های ابلاغی خودداری کنند. نماینده مردم اهواز، باوی حمیدیه و کارون در مجلس برای اجرایی شدن صحیح و به‌موقع مصوبات نشست‌های تصمیم‌گیری در حمایت از فعالیت‌های اقتصادی بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: اجرایی نشدن این مصوبات غیرقابل‌قبول است.

حسینی همچنین خواستار همراهی شبکه بانکی استان با واحدهای تولیدی شد و افزود: کشور در محاصره اقتصادی قرار دارد و بر همین اساس حمایت از تولید نباید تنها در قالب شعار نمود داشته باشد.

او حمایت عملی از رونق تولید را برای استان خوزستان یک ضرورت انکارناپذیر دانست و افزود: شیوع کرونا در کشور شرایط اقتصادی را با حساسیت‌هایی همراه کرده نیاز است. در این خصوص نیز حمایت‌های جدی و عملی از کسب‌وکارها صورت بگیرد.

نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس یادآور شد: مجمع نمایندگان مردم استان در مجلس در کنار دستگاه‌ها اجرایی و بخش خصوصی تلاش می‌کند تا با طرح لوایح، بازبینی قوانین، مصوبات قانونی از فشارهای پیش‌آمده در انجام فعالیت‌های اقتصادی بکاهد.

حسینی همچنین بر تحقق مطالبات استان از صنایع بزرگ تأکید کرد و گفت: ۸۵ درصد از نفت کشور در خوزستان استخراج می‌شود اما وزارت نفت در پرداخت حق آلایندگی ناشی از تولید تفسیرهایی را بیان می‌کند که توجیه ندارد.

او افزود: وزارت نفت در زمینه فرآوری نفت استخراج‌شده در خوزستان مالیات بر ارزش‌افزوده پرداخت نمی‌کند درصورتی‌که عملیات فرآوری نفت در این استان انجام می‌شود. رئیس مجمع نمایندگان خوزستان از حضور کارکنان پروازی در صنایع پتروشیمی انتقاد کرد و گفت: این شرایط، میزان اشتغال جوانان استان را تحت‌الشعاع قرار داده است. حسینی هدف از ایجاد نهادهای اقتصادی مانند سازمان منطقه آزاد ویژه اروند در استان را در راستای توسعه و ارتقاء شاخص‌های اقتصادی خوزستان عنوان کرد و گفت: متأسفانه نحوه مدیریت چنین نهادها و دستگاه‌هایی با اشکالاتی روبه‌رو است که اصلاح آنها ضروری است.

 


کاهش نرخ جرائم تأمین اجتماعی


نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون همچنین در بخش دیگری از این نشست به نحوه محاسبه جریمه نقدی ناشی از عدم تنظیم و ارسال صورت مزد و حقوق بیمه‌شدگان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر این رویه باعث افزایش هزینه‌های تولید در بخش مواد اولیه، انرژِی، نرخ حمل‌ونقل شده است.

او در خصوص لغو بخشنامه بخشودگی کارفرمایان خوش‌حساب از تیرماه سال ۱۳۹۸ تاکنون تصریح کرد: به نظر می‌رسد در شرایط موجود به‌منظور حمایت از تولید می‌بایست مجموع جرائم وصولی در بخش‌های تأخیر حق بیمه، جریمه تأخیر در ارسال لیست حق بیمه به شکلی کاهش یابد که سرجمع جرائم از ۵۰ درصد حق بیمه بیشتر نشود. حسینی گفت: این پیشنهاد شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان به‌منظور بررسی‌های کارشناسی بیشتر در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز مطرح و مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس با اشاره به پیگیری‌های دبیرخانه این شورا در خصوص بهره‌مندی گلخانه داران از معافیت حق بیمه سهم کارفرمایی فعالیت‌های کشاورزی افزود: با توجه به اینکه فعالیت کارگاه‌های تولیدی گیاهان گلخانه‌ای جزء فعالیت‌های کشاورزی محسوب می‌شود طی مکاتبه‌ای با رئیس سازمان تأمین اجتماعی کشور استفاده این کارگاه‌ها (دارای پنج کارگر) برای بهره‌مندی از مزایای قانون معافیت پرداخت حق بیمه مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

 

 

کارگروههای تخصصی 11:26:43 _ 99/10/14 22:30