شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان خوزستان

Government Dialogue Council and Special Section of Khuzestan Province


شصتمین نشست مورخ 1400/03/25

دستور جلسه مصوبه توضیحات و اقدامات ماهیت

بررسی اعتراض فعالان بخش خصوصی نسبت به عدم رعایت ضوابط حاکم بر شرایط عمومی پیمان و نیز تأخیرات غیر قابل تحمل به لحاظ بار مالی و تنظیم برنامه هایی اجرایی در قراردادهای منعقده از سوی کارفرمایان دولتی

با عنایت به اعتراض بخش خصوصی نسبت به نحوه عملکرد برخی از کارفرمایان دولتی من الجمله شرکت ملی حفاری خوزستان در قراردادهای منعقده فی مابین مقرر گردید شرکت مذکور نسبت به بررسی، اصلاح رویه جاری، عملکرد و حتی المقدور جبران خسارت پیمانکاران با لحاظ نمودن موارد به شرح زیر اقدام نماید و گزارش آن را حداکثر ظرف مدت ۳۰ روز به دبیرخانه شورای استان اعلام نماید.

  1.   با توجه به اینکه بر اساس بند ۲ ماده ۱۰ آیین نامه معاملات دولتی و همچنین ماده ۲۹ شرایط عمومی پیمان دستگاه مناقصه گذار نمی تواند درضمن اجرای کار، مقادیردرج شده درفهرست بهاءو مقادیر منضم به پیمان را بیش از ۲۵ درصد مبلغ اولیه پیمان کاهش دهد، لذا مقتضی است دستگاه های واگذارنده کار، مفاد مواد قانونی مذکور را در قراردادها لحاظ نمایند.
  2.   لازم بذکراست در شرایط اضطرار و ضرورت ایجاد تغییر در مبالغ اولیه پیمان بر خلاف مقررات، با توجه به اینکه پیمانکار در این شرایط الزامی به انجام تعهدات ندارد و انجام هر گونه اقدام از ناحیه کارفرما علیه پیمانکار برخلاف ضوابط و مقررات مربوطه می باشد، واگذارنده کار مکلف است نظر و رضایت پیمانکار را برای اجرای قرارداد، دریافت نماید.
  3.   کارفرمایان مکلف هستند در حین اجرای قرارداد بر اساس دستورالعمل تکمیلی شماره ۵۴۵۰۴/۱۴۰۰ مورخ ۱۹/۰۲/۱۴۰۰ نحوه جبران آثار ناشی از افزایش قیمت ارز در پیمان های ریالی فاقد تعدیل صنعت نفت فارغ از نوع پیمان(خدمات و یا غیر از خدمات) بر اساس شاخص تورم بانک مرکزی ضریب تعدیل مناسبی را درنظر و اعمال نمایند.
  4.   در راستای جلوگیری از تضییع حقوق پیمانکاران و ممانعت از ضرر ایشان، کارفرمایان پس از انقضاء مدت پیمان، نسبت به تسویه حساب نهایی و تسریع در پرداخت مطالبات اقدام نماید؛ بمنظور تحقق این امر، تبیین حداکثر زمان تعیین تکلیف قرارداد با توجه به زمان خاتمه پیمان و درج آن در قرارداد الزامی است.
  5.   با توجه به پیوست جداول نرخ منضم به اسناد مناقصه و نظر به اینکه در اسناد مناقصه اعتبار نرخ پیشنهادی پیمانکار جمعاً بمدت ۱۲۰ روز می باشد؛ بعد از پایان ۱۲۰ روز ابلاغ شروع بکار با توافق قبلی پیمانکار امکان پذیر خواهد بود؛ در صورت استنکاف پیمانکار، ضبط ضمانت نامه شرکت در مناقصه ایشان طبق اسناد مذکور جایز نمی باشد.؛ لازم بذکر است در شرایطی که ابلاغ شروع بکار با تأخیر صورت گیرد ، اگر پیمانکار به اجرای قرارداد، رضایت داشته باشد،کارفرما مکلف است، نسبت به اعمال ضریب تعدیل متناسب با شرایط روز در قرارداد اقدام نماید.

ارسال مفاد صورت جلسه طی نامه شماره 293/الف/1400 مورخ 1400/04/12 به کلیه دستگاه های ذیربط

استانی

بحث مراتب اعترض نخلداران استان خوزستان نسبت به افزایش قیمت آب بهاء نخیلات

  1. با عنایت به اینکه بر اساس ماده ۱ آئین‌نامه نحوه اجرای قانون تثبیت آب‌بهای زراعی، تحویل آب به صورت حجمی و به میزان مورد نیاز آبی معقول کشت در منطقه به عنوان وظیفه متقابل سازمان آب و برق خوزستان ذکر شده و نظر به ایراداتی که مترتب بر نحوه محاسبه آب بهاء مطرح گردید، مقرر شد موضوع تعیین الزامات تطبیق ماده ۱ آیین نامه مذکور با رویه های اجرایی جاری در قالب کارگروه کارشناسی بررسی و نتیجه برای طرح در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی تدوین شود.
  2. با توجه به استماع گزارش کارشناسی دبیرخانه شورای استان و رویه جاری سال‌های قبل سازمان آب و برق خوزستان در محاسبه آب‌بهاء زراعی نخیلات، مقرر گردید محاسبه آب‌بهاء پایه نخیلات بر اساس اطلاعات بازنگری شده و متوسط عملکرد ۵ ساله نخیلات توسط سازمان جهادکشاورزی استان خوزستان و محاسبه متوسط قیمت خرما در پای مزرعه صورت پذیرد؛ باعنایت به مراتب فوق این قیمت به عنوان قیمت پایه در نظر گرفته خواهد شد و با توجه به ایرادات وارد بر نحوه اجرای ماده ۱ آئین‌نامه نحوه اجرای قانون تثبیت آب‌بهاء زراعی از سوی سازمان آب و برق خوزستان که به عنوان الزام اساسی برای محاسبه و دریافت آب‌بهاء زراعی نخیلات تلقی می‌شود و همچنین از سوی دیگر نظر به شرایط بحرانی نخیلات استان در اثر شوری و کمبود آب و خسارت آفات چوب‌خوار، تطبیق ‌اخذ آب‌بهاء پایه به صورت تدریجی با نرخ افزایش سالانه ۲۰٪ قیمت پایه و طی ۵ سال تا رسیدن به قیمت آب‌بهای پایه (سال نخست ۲۰٪، سال دوم ۴۰٪، سال سوم ۶۰ ٪، سال چهارم ۸۰٪ و سال پنجم معادل ۱۰۰ درصد قیمت محاسبه شده پایه) محاسبه شود.

1-ارسال مفاد صورت جلسه طی نامه شماره ۲۹۳/الف/۱۴۰۰ مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۱۲ به کلیه دستگاه های ذیربط.

2-در راستای اجرای مصوبه بند یک کارگروه کارشناسی در تاریخ 1400/04/15 با حضور کلیه دست اندر کاران ذیربط برگزار گردید؛ بدیهی است با توجه به اهمیت موضوع در دستور کار جلسات آتی شورا قرار خواهد گرفت.

استانی

۱-پیگیری مصوبه شورا مورخ ۱۳۹۸/۱۱/۳۰ با موضوعات:
  مقرر شد بمنظور انجام مطالعات در خصوص طرح جامع تحول خرمای استان در چشم انداز بیست ساله با همکاری کلیه دستگاه های اجرایی ذیربط و بخش خصوصی با محوریت معاونت هماهنگی امور اقتصادی و با تأمین اعتبار مورد نیاز از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان پیگیری‌های لازم بعمل آید".
  بمنظور پایش آلودگی و رفتار آفات، زمان مناسب عملیات مقابله با این آفات ضرورت دارد پژوهش‌های کاربردی اثر بخش صورت پذیرد؛ لذا مقرر میگردد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اعتبارات لازم در این خصوص تأمین نماید".
۲-پیگیری مصوبه شورا مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ با موضوع:
به جهت توسعه اقدامات پیشگیرانه، کنترلی و مبارزه با آفات چوبخوار سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خوزستان از سر فصل پروژه های تعریف شده توسط سازمان جهاد کشاورزی حداکثر اعتبارات را تخصیص
 

در راستای اجرای مصوبات در حال پیگیری مطروحه، مقرر گردید نشستی مشترک فی مابین مدیریت آموزش وپژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خوزستان و دبیرخانه شورای با حضور دستگاه های مرتبط برگزار گردد

1-نشست مورد نظر در تاریخ 1400/03/29 با حضور ذیربطان برگزار گردید.
2-در این نشست مقرر گردید دو موضوع پیشنهادی در قالب فرم RFP توسط دبیرخانه تدوین و به جهت بررسی به کارگروه مربوطه مستقر در  مدیریت آموزش وپژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خوزستان ارسال گردد
3-دبیرخانه شورا فرم های مربوطه را تدوین و در تاریخ 1400/04/01 به سازمان مربوطه ارسال نمود.
 

استانی