اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز

در نشست با جمعی از نخبگان و فعالان سیاسی و اجتماعی مطرح شد؛ انتقاد  اژ‌ه‌ای  از پیاده کردن افراد از قطار انقلاب

اقتصادی سه شنبه 04/Aban/1400 08:22

رئیس قوه قضائیه در نشستی با جمعی از نخبگان و فعالان سیاسی و اجتماعی ازحذف رقبای سیاسی و برخی رفتارها در طردکردن بعضی افراد از قطار انقلاب انتقاد کرد. محسنی‌اژه‌ای در این نشست گفت: خیلی از افراد با توبه یا حتی بدون توبه حاضرند به جامعه خدمت کنند که ما باید راه را برای این بازگشت هموار کنیم.


دیدار محسنی اژه‌ای با فعالان سیاسی
رئیس قوه‌قضائیه در نشست هم‌اندیشی با جمعی از نخبگان و فعالان سیاسی و اجتماعی گفت: دستگاه قضایی باید کاملا مستقل باشد؛ چرا که گاهی برخی جریانات سیاسی تلاش می‌کنند ناخودآگاه از طریق فرآیندهای قضایی و نهادهایی همچون سازمان بازرسی یا دادستانی یا حراست‌ها رقیب خود را حذف کنند و در این موارد عدلیه باید مستقل عمل کند.

به گزارش «ایسنا» محسنی‌اژه‌ای افزودکه از وقتی که مسوولیت دستگاه قضا بر عهده او قرار گرفته، از مسوولان دفتر خود و مرکز رسانه قوه‌قضائیه خواسته سازوکاری برای ارتباط با اقشار مختلف جامعه و گروه‌های نخبگانی طراحی کنند تا بتوان از نظرات مختلف برای حل مشکلات قضایی استفاده کرد.  محسنی اژه‌ای گفت: عقل حکم می‌کند که انسان از بین بد و خوب، خوب را و از بین خوب و خوب‌تر، خوب‌تر را و از بین بد و بدتر، بد را انتخاب کند، اما لازمه این انتخاب آن است که همه سخنان را بشنود تا بتواند سخن بهتر را تشخیص دهد.  رئیس قوه‌قضائیه با بیان اینکه هیچ‌کس انسان کامل نیست، به طرح این پرسش پرداخت که اگر کسی مرتکب جرم یا خلافی شد، چگونه باید با او برخورد کرد که از زندگی ساقط و از حقوقش محروم نشود و راه بازگشتش به جامعه به گونه‌ای بسته نشود که نتوان از نقاط قوت او بهره برد؟ محسنی‌اژه‌ای افزود: توبه از نعمات الهی به انسان است که در آموزه‌های دینی به آن تاکید فراوان شده و ما باید آن را در همه شئون زندگی به ویژه امور حقوقی و دستگاه قضایی ساری و جاری کنیم تا کسی که دارای نقاط ضعف و قوت مختلفی است، به دلیل یک خطا منزوی نشود.

 لزوم هموار کردن راه برای بازگشت
وی با انتقاد از برخی رفتارها در طرد کردن بعضی افراد از قطار انقلاب گفت: در چهار دهه اخیر اگر کسی مرتکب خلاف یا جرمی شد، بعضا شرایطی به وجود آمد که کلا طرد شد، در حالی که خیلی از افراد با توبه یا حتی بدون توبه حاضرند به جامعه خدمت و در چارچوب ضوابط قانونی حرکت کنند که ما باید راه را برای این بازگشت هموار کنیم.

محسنی‌اژه‌ای افزود: اگر قانون خلأ یا اشکال دارد باید برای رفع آن تلاش شود، اما عدم اجرای قانون به دلیل یک نقیصه یا مصلحت‌اندیشی در اجرای قانون غیرقابل قبول است و حتما تبعات سوء و مضراتی برای جامعه خواهد داشت.  رئیس قوه‌قضائیه در ادامه با اشاره به اشتراک نظر نخبگان با برخی رویکردهای جدید قضایی خواستار توجه به این اشتراکات برای تقویت ساختار عدلیه و بهبود عملکرد آن شد و تصریح کرد: «بسیاری از اختلافات در سطح کشور و جریان‌های سیاسی مبنای فلسفی و کلامی ندارد و ناشی از تفاوت برداشت‌هاست که با گفت‌وگو و هم‌اندیشی می‌توان آنها را به حداقل ممکن رساند.»

محسنی اژه‌ای این نکته را نیز متذکر شد که باید درباره اختلافات ریشه‌ای نیز هم‌اندیشی و بحث و تبادل نظر شود تا به یک نگاه مشترک در نحوه برخورد با آنها دست یافت تا هر اندازه که می‌توان از تبعات آن در جامعه کاسته شود.  وی همچنین با بیان اینکه دستگاه قضایی باید ملجاء و پناه همه آحاد جامعه باشد و از هر گونه ظلم جلوگیری کند، تصریح کرد: اگر ظلمی توسط یک مامور حکومت صورت گرفت باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد؛ خصوصا اگر به کسی ظلم شود که راهی برای اثبات حقانیت خود و دفاع از حقش ندارد.

 لزوم اصلاح رفتار ضابطان
رئیس قوه‌قضائیه در بخش دیگری از سخنانش از لزوم اصلاح رفتار ضابطان در ضبط وسایل متهمان در جریان بازرسی از محل کار و زندگی آنها نیز سخن گفت و تاکید کرد: اگر کسی مرتکب جرمی شده نباید به خانواده او ظلم شود و ضابطان باید در بازرسی اماکن و بررسی وسایل متهمان، حریم خصوصی افراد و ضوابط قانونی را رعایت کنند.

به گزارش جماران، در این نشست، «علی مطهری» استاد دانشگاه و نماینده ادوار مجلس با تقدیر از رویکرد محسنی‌اژه‌ای در توجه به حقوق مردم در دوره تحول و تعالی دستگاه قضا، خواستار اصلاح برخی روندها و فرآیندهای قضایی از جمله تغییر نحوه انتخاب وکیل برای متهمان سیاسی و امنیتی و متهمان دادگاه ویژه روحانیت و برگزاری دادگاه متهمان سیاسی با حضور هیات منصفه بر اساس قانون جرم سیاسی شد. عباس عبدی، پژوهشگر اجتماعی و فعال سیاسی و رسانه‌ای نیز خواستار تسهیل بازگشت ایرانیان مقیم خارج کشور، تقویت نظام پاسخگویی دستگاه قضا برای اقناع افکار عمومی و رفع ابهامات و شبهات در سطح جامعه و ساماندهی فعالیت‌ها و روابط ضابطان قضایی شد.

 گلایه از عملکرد و لغزش یک قاضی
همچنین رئیس قوه‌قضائیه روز گذشته در جلسه شورای عالی قوه‌قضائیه گفت: روز گذشته گزارش یک نهاد نظارتی درباره عملکرد یک قاضی به دستم رسید که حقیقتا دلم به درد آمد که این شخص نه به خاطر فقر یا کمبود در زندگی بلکه به دلیل تمایلات نفسانی دچار لغزش شده است.  رئیس قوه‌قضائیه گفت: وقتی تصمیمی می‌گیریم یا قانونی را تصویب و بخشنامه‌ای را صادر می‌کنیم باید بیندیشیم که سبب تحقق و گسترش عدالت شده یا برعکس موجب ایجاد رانت و انحصار شده و شکاف طبقاتی را بیشتر و افرادی را از فرصت‌ها محروم می‌کند. به گزارش «ایرنا»، رئیس قوه‌قضائیه گفت: امروز مردم از نظام اسلامی انتظار اجرای عدالت در همه زمینه‌ها را دارند نه فقط عدالت در صدور حکم.