رئیس امور رایزنان سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه امسال تعداد رایزنان به ۱۰ یا ۱۲ نفر می رسد، گفت: پیش بینی این است که تا پایان سال ۲۰ مرکز تجاری در خارج از کشور راه اندازی شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اهواز به نقل از مهر ، محمدمهدی جوانمرد قصاب، در مورد وضعیت انتخاب رایزنان بازرگانی، با بیان اینکه هدف دستیابی به اعزام ۱۲۰ رایزن بازرگانی به کشورهای هدف طی چهار سال آینده است، اظهار کرد: در حال حاضر ۶ رایزن بازرگانی داریم که طبق برنامهریزی های انجام شده، امسال تعداد رایزنان به ۱۰ یا ۱۲ نفر میرسد.
رئیس امور رایزنان سازمان توسعه تجارت ایران افزود: امسال بر اساس بودجه سال گذشته انجام میشود و برنامه دولت جدید اعزام ۱۲۰ رایزن است که ابتدا باید زیرساختها، دستورالعملها، مبانی مربوط به نحوه انتخاب و اعزام، میزان بودجه و … آماده و از سال آینده اجرایی شود.
وی در مورد راه اندازی مراکز تجاری در سایر کشورها گفت: پیش بینی این است که تا پایان سال ۲۰ مرکز تجاری در خارج از کشور راه اندازی شود و این مراکز عیناً کار رایزن بازرگانی را در کشورهای هدف انجام خواهند داد.
جوانمرد افزود: در حال حاضر در چند کشور از جمله ارمنستان، امارات و تاجیکستان مرکز تجاری داریم و مجوزهای یک ساله صادر شده است که پس از یک سال عملکرد مرکز بررسی میشود و در صورتی که عملکرد مثبتی داشته باشند، مجوز دائمی صادر میشود.
رئیس امور رایزنان سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: فراخوان راه اندازی مراکز تجاری ارسال شده است و از تمام تجار و کسانی که حائز شرایط هستند و در کشورهای هدف برنامه قابل اجرا دارند و میتوانند ظرفیتهای ایران را در آن کشورها گسترش دهند دعوت به مشارکت شده است و به آنها مجوز میدهیم. در همین رابطه کارگروهی در سازمان توسعه تجارت مستقر است و تمام برنامهها را بررسی میکند و اجرایی بودن آنها را تأیید میکند و اگر متقاضی، توان لازم را داشته باشد مجوز یک ساله به صورت موقت صادر میشود و پس از یک سال اگر عملکرد موفقی داشته باشد مجوز دائمی صادر میشود.
جوانمرد در مورد مزایای مراکز تجاری، گفت: مرکز تجاری راهی برای استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی است. افرادی از بخش خصوصی که به دنبال این بودند که نماینده ایران در کشور هدف بشوند ولی پاسپورت سیاسی را به دلیل محدودیتهای تحریم نمیخواستند، میتوانند از طریق مرکز تجاری فعالیت کنند.
وی افزود: مجوز مرکز از سازمان توسعه تجارت صادر میشود یعنی این مراکز زیرمجموعه وزارت صمت هستند و از سویی دیگر با توجه به اینکه نمایندگان وزارت امور خارجه در صدور مجوز دائمی نقش دارند، مسئولین مراکز به عنوان مشاورین سفرا نیز محسوب میشوند.
رئیس امور رایزنان سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: تمام خدماتی که رایزن بازرگانی ارائه میدهد از سوی رئیس مرکز تجاری بدون داشتن پاسپورت سیاسی به تجار ارائه میشود. کسی (از بخش خصوصی) که میخواهد مرکز تجاری را راه اندازی کند، درخواست خود را ارائه میدهد؛ سپس در کمیتههای سازمان توسعه تجارت به ارائه برنامههای خود میپردازد و در صورت تأیید نهایی، مجوز برای تأسیس و فعالیت مرکز صادر میشود و متقاضی به عنوان رئیس مرکز فعالیت را آغاز میکند. تمرکز ما بیشتر روی استراتژی و برنامه متقاضی است و اینگونه نیست که صرفاً به دنبال گرفتن مدرک از بخش خصوصی باشیم.
جوانمرد با بیان اینکه مراکز تجاری تحت حمایت سازمان توسعه تجارت هستند، تاکید کرد: توسعه مراکز تجاری به شکل قانونمند و با داشتن برنامههای مدون و استراتژی منسجم انجام خواهد شد.