اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز

تشریح توانمندی‌های اقتصادی بندرامام خمینی(ره) در بازدید هیأت صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان عراق

اتاق اهواز شنبه 12/Aban/1403 09:33

 شیخ مصطفی عبدالرحمان رییس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان عراق در رأس هیأت تجاری مرکب از بازرگانان فعال در حوزه صادرات و واردات کالا در ادامه بازدید از مراکز تجاری و صنعتی استان خوزستان از منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی(ره) دیدن کرده و با توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بازرگانی آن آشنا شدند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اهواز ،در جریان این بازدید که داود چگنی معاون امور بندری و اقتصادی این اداره کل آنان را همراهی می‌کرد، ضمن ارائه توضیحاتی درباره فعالیت‌های این مجتمع بزرگ تجاری، همجواری با  مناطق ویژه اقتصادی و آزاد تجاری، دسترسی به شبکه مواصلاتی گسترده ریلی و جاده‌ای و همسایگی با کشورهای حاشیه خلیج فارس را از اهم مزایای این بندر برشمرد و گفت: به دنبال استقبال سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی از مزایای این بندر بزرگ تجاری،  فعالیت‌های بازرگانی در حوزه تخلیه و انبارش انواع کالای نفتی و مکانیزه سازی تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی ، معدنی و شیمیایی رونق یافته است.
اعضای هیأت مذکور همچنین در جریان بازدید خود، از کارخانه روغن‌کشی فعال در این مجتمع بندری که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به بهره‌برداری رسیده است، ضمن دیدار با مدیران این کارخانه در خصوص گسترش همکاری بازرگانی در حوزه واردات و صادرات مواد خام اولیه گفتگو کردند.

شیخ مصطفی عبدالرحمان در این دیدار ضمن ابراز خرسندی بابت حضور در استان خوزستان و دیدار با مدیران مراکز صنعتی و بازرگانی آن اظهار امیدواری کرد با توجه به توانمندی‌های این استان و همجواری با کشور عراق فرصت مساعدی برای افزایش همکاری بازرگانی گسترش پیدا کند.

عبدالرحمان گفت: تبادلات تجاری بین اقلیم کردستان عراق و جمهوری اسلامی بیش از ۶ میلیارد دلار در سال است که در نظر داریم این تبادلات را تا پایان امسال به هفت میلیارد دلار افزایش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: ۶ مرز بین المللی رسمی و ۶ مرز غیر رسمی بین ایران و کردستان عراق وجود دارد که عاملی بر نزدیکی و سهولت مسیر تجارت بین دو منطقه است.

رییس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان عراق بیان کرد: رابطه کردستان عراق با جمهوری اسلامی ایران نسبت به کشورهای دیگر در بخش‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی گسترده است.

یادآور می‌شود این صنعت تبدیلی با ظرفیت 6 هزار تن در روز، دارای 63 مخزن به ظرفیت 132 هزار تن و 48 سیلو به ظرفیت نگهداری 400 هزار تن است.