اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز

توسعه بنادر خوزستان با جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی؛ اقدامات جدید اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان

اتاق اهواز یکشنبه 21/Bahman/1403 08:59

مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان از برنامه‌های جدید برای توسعه زیرساخت‌های بندری در استان خبر داد و تاکید کرد که این اقدامات نقش مهمی در تقویت اقتصادی منطقه ایفا خواهد کرد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی،ابوطالب گرایلو، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، در نشست کمیسیون حمل ونقل و تسهیلات گمرکی کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی ICCIran و کمیسیون بازرگانی، حمل و نقل و گمرک اتاق بازرگانی اهواز از آغاز پروژه‌های بزرگ توسعه زیرساخت‌ها در محدوده بندر امام خمینی خبر داد و گفت: از سال گذشته ایجاد زیرساخت‌ها در محدوده منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی آغاز شده است و باید حدود ۵ هزار میلیارد تومان برای تکمیل این پروژه‌ها هزینه شود.

وی افزود: در فاز اول این پروژه، ۱۰۰ هکتار از اراضی بندر امام خمینی برای جذب سرمایه‌گذاران آماده خواهد شد.

گرایلو ادامه داد: بندر امام خمینی دارای ظرفیت اسمی ۶۰ میلیون تن است و در سال گذشته توانست به ظرفیت ۴۲ میلیون تن برسد و امیدواریم امسال عملکرد بندر امام خمینی به ۴۵ میلیون تن برسد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان از تخصیص اعتبارات مناسب در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ توسط سازمان بنادر برای توسعه بنادر استان خبر داد و ادامه داد: سهم بنادر استان خوزستان ۳۰ درصد از حمل و نقل کشور است. در این زمینه تلاش داریم تا این زیرساخت‌ها را حفظ و تقویت کنیم و اگر بتوانیم زیرساخت ها را گسترش دهیم.

وی تاکید کرد: برای توسعه زیرساخت‌ها، باید از منابع مختلف استفاده کنیم و در این راستا مطالعات لازم را انجام داده‌ایم. همچنین با جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، این پروژه‌ها را محقق خواهیم کرد.

گرایلو اضافه کرد: سازمان بنادر سعی کرده در تمامی شهرهای ساحلی خوزستان بندر ایجاد کند، چرا که این وظیفه حاکمیتی بوده است. انتظار داریم از زیرساخت‌های موجود به خوبی در استان استفاده شود و اگر کالایی در خوزستان تولید و صادر می‌شود، باید این صادرات از طریق بنادر استان انجام گیرد تا شاهد توسعه و رونق بیشتر در بنادر خوزستان باشیم.

مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان همچنین از دشواری‌های ناشی از تحریم‌ها برای بنادر استان، به ویژه بندر امام خمینی، سخن گفت و افزود: تحریم‌ها باعث ایجاد مشکلات زیادی در نگهداری تجهیزات استراتژیک بندر امام شده است، اما تلاش کرده‌ایم تا هیچ دغدغه‌ای برای واردات کالای اساسی کشور از طریق این بندر وجود نداشته باشد.

وی به پتانسیل بالای بنادر خوزستان اشاره کرد و گفت: در خوزستان 6 شهر ساحلی داریم و طول سسواحل خوزستان 186 کیلومتر است که20 درصد ظرفیت سواحل کشور را به خود اختصاص داده است . همچنین در این استان 7 بندر تجاری فعال است که ظرفیت اسمی کل بنادر تجاری خوزستان 71.4 میلیون تن است

وی در پایان با اشاره به  نقش استراتژیک بنادر خوزستان گفت: حدود 70 درصد از کالاهای اساسی کشور از بنادر خوزستان وارد می شود. عملکرد بنادر خوزستان در دوسال اخیر بسیار خوب بوده است .