تمدید تمهیدات بانکی برای مقابله با شیوع کرونا در سال ۱۴۰۰
تمهیدات ویژه بانک مرکزی که پیش از این با هدف کاهش مراجعه حضوری به شعب بانکها در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا به شبکه بانکی ابلاغ شده بود در سال ۱۴۰۰ نیز ادامه دارد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اهواز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بانک مرکزی، تمهیدات ویژه بانک مرکزی که پیش از این با هدف کاهش مراجعه حضوری به شعب بانکها در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا به شبکه بانکی ابلاغ شده بود در سال ۱۴۰۰ نیز ادامه دارد که بر اساس آن، سقف انتقال وجه کارت به کارت شتابی و درون بانکی به ۱۰۰ میلیون ریال در هر روز افزایش مییابد.
این بانک در بخشنامهای به شبکه بانکی تاکید کرد با توجه به شرایط خاص بهداشتی کشور و نیز در راستای مدیریت، کنترل و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، به منظور تسهیل استفاده هموطنان از درگاههای غیرحضوری و کاهش مراجعات حضوری مردم به شعب و دستگاههای خودپرداز، موارد مقرر در بخشنامه مربوط به ۲۹ آبان ۱۳۹۹ در سال آتی (۱۴۰۰) نیز در دستور کار قرار گیرد.
بر این اساس تمهیدات ویژه بانک مرکزی با هدف کاهش مراجعات حضوری به شعب بانکها در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا، سقف انتقال وجه کارت به کارت شتابی و درون بانکی از مبدا هر کارت به ۱۰۰ میلیون ریال در هر روز افزایش مییابد. ذکر این نکته ضروری است که میزان کارمزد انتقال وجه بیش از ۳۰ میلیون ریال به صورت پلکانی لحاظ خواهد شد.
همچنین سقف مجاز انتقال وجه کارت به کارت از طریق پرداختسازها از ۱۰ میلیون ریال به ۳۰ میلیون ریال با حصول اطمینان از انطباق شماره ملی دارنده کارت و شماره ملی دارنده سیم کارت انجامدهنده تراکنش قابل افزایش است. با توجه به خطرات ناشی از سوءاستفادههای احتمالی در صورت عدم اعمال کنترل فوق، افزایش سقف انتقال وجه مجاز نیست. ذکر این نکته ضروری است که در صورت پیوستن بانکها و پرداختسازها به هاب فناوران مالی این سقف می تواند تا مبلغ ۵۰ میلیون ریال افزایش یابد.
در کنار این اقدامات، امکان تمدید تاریخ انقضای کارتهای بانکی بدون نیاز به مراجعه حضوری مشتری تا پایان سال ۱۴۰۰ و به مدت یک سال بلامانع است، همچنین ضروری است اقدامات لازم برای احراز هویت غیر حضوری و اطلاعرسانی به مشتریان صورت گیرد.
سقف صدور کارت هدیه تا اطلاع ثانوی و به صورت موقت به ۲۰ میلیون ریال افزایش یابد.
ضروری است فرآیندهای افتتاح حساب و دریافت تسهیلات در راستای کاهش زمان حضور مشتریان در شعب اصلاح شود و مشتریان بتوانند تمام اقدامات لازم نظیر تکمیل فرمها را به صورت غیرحضوری انجام دهند و پس از مراجعه حضوری صرفاً برای احراز هویت و با صرف حداقل زمان در کوتاهترین زمان ممکن امور مربوط به انجام رسد.
بانک مرکزی از اسفند سال گذشته و بعد از گسترش شیوع ویروس کرونا اعلام کرد: براساس شرایط خاص بهداشتی کشور و به منظور مدیریت، کنترل و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، اقدام های لازم برای تسهیل استفاده هموطنان از درگاههای غیرحضوری و کاهش مراجعه حضوری مردم به شعب و دستگاههای خودپرداز پیش بینی و به بانک ها ابلاغ شد.