اخبار

عموری خبر داد جبهه اقتصادی خوزستان برای صیانت از تولید و ترخیص فوری کالاهای اساسی فعال است

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز از فعال شدن جبهه واحد اقتصادی خوزستان با همراهی دستگاه‌های اجرایی خبر داد و گفت: تمرکز این جبهه بر تداوم تولید، احیا رویه ترخیص ۱۰۰ درصدی کالاهای اساسی از بنادر و مرزها، پایش مستمر بازار و اجرای بسته‌های حمایتی مالیاتی و بانکی برای حفظ معیشت مردم و تاب‌آوری کسب و کارهاست.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اهواز ، شهلا عموری یکشنبه ۲۴ اسفند در نشست خبری مجاری قرارگاه رسانه ای استان خوزستان با تبیین رویکرد راهبردی اتاق اهواز در مواجهه با چالش‌های اقتصادی ناشی از شرایط ویژه کشور اظهارکرد: جبهه واحد اقتصادی خوزستان با مشارکت بخش خصوصی و دستگاه‌های اجرایی برای صیانت از جریان تولید و تسهیل ترخیص کالاهای اساسی از بنادر و مرزهای استان راه‌اندازی شده تا وقفه‌ای در تأمین نیازهای حیاتی مردم ایجاد نشود.

وی، خوزستان را گلوگاه راهبردی تجارت کشور از نظر مرزهای زمینی، بنادر، گمرکات و زیرساخت‌های ترانزیتی دانست و افزود: در این شرایط، مدیریت هوشمندانه مبادی ورود و خروج کالا در استان برای حفظ ثبات زنجیره تأمین ملی ضروری است و حتی در سخت‌ترین وضعیت‌ها تلاش شده صادرات از مرزهایی مانند چذابه و شلمچه متوقف نشود.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه گمرک و بنادر اظهار کرد: با رایزنی با گمرک ایران، رویه ترخیص ۱۰۰ درصدی کالاهای اساسی و مواد اولیه در بنادر امام خمینی(ره) و خرمشهر احیا شده و دستورالعمل‌های ویژه‌ای برای تسریع تشریفات گمرکی کالاهای ضروری و امدادی تدوین شده تا خطوط تولید متوقف نشود.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان یکی دیگر از محورهای اقدام را طراحی سپر حمایتی مالی و مالیاتی برای بنگاه‌ها عنوان کرد و گفت: تقسیط بلندمدت بدهی‌ها، بخشودگی جرایم متناسب با آسیب‌ها، پیشنهاد کاهش موقت مالیات بر ارزش افزوده برای واحدهای تولیدی و استفاده از ابزارهایی مانند «اوراق گام» برای تأمین نقدینگی در دستور کار اتاق قرار گرفته است.

به گفته عموری، اصلاح مقررات سخت‌گیرانه ارزی، تعدیل سقف بازگشت ارز صادراتی و امهال تعهدات مالی بنگاه‌ها از دیگر مطالبات جدی بخش خصوصی است؛ مطالبه‌ای که با هدف جلوگیری از کاهش صادرات در قبال واردات و توقف فعالیت واحدهای تولیدی و صادراتی استان دنبال می‌شود.

وی با اشاره به شرایط فعلی افزود: اتاق اهواز با همکاری تشکل‌های بخش خصوصی، فضای کسب‌وکار و زنجیره‌های تأمین و توزیع را به‌صورت مستمر پایش می‌کند، گزارش‌های منظم از چالش‌ها به مراجع تصمیم‌گیر ارسال می‌شود و هشدارهای لازم برای جلوگیری از کمبود کالا و مقابله با احتکار به ستاد تنظیم بازار ارائه می‌گردد.

عموری با تأکید بر اینکه صیانت از معیشت مردم وظیفه اخلاقی و حرفه‌ای بخش خصوصی است، گفت: فعالان اقتصادی در کنار امدادگران و سایر نهادها تلاش می‌کنند با حفظ فعالیت شبانه‌روزی کارخانجات و تأمین‌کنندگان کالاهای اساسی، امنیت غذایی و آرامش خانواده‌ها را حفظ کنند و اتاق بازرگانی نیز با پیگیری مستمر، برای رفع موانع باقی‌مانده از جمله محدودیت‌های صادراتی و بوروکراسی اداری تلاش می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *